Ειδήσεις - Νέα

Ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό αφιέρωμα του National Geografic / Travel στα τυριά του ΗΒ

Γνωρίστε τους ανθρώπους που κάνουν τη σκηνή του τυριού στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο ξεχωριστή:

https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2020/12/meet-the-people-uk-cheese-scene

Όπως αναφέρει: «Οι τελευταίες τρεις δεκαετίες είδαν μια αναβίωση στη σκηνή της τυροκομίας του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος ενός ευρύτερου, ανανεωμένου ενδιαφέροντος για τα εγχώρια τρόφιμα και τα τοπικά προϊόντα….

…Η χώρα έχει μια περήφανη ιστορία τυροκομίας που εκτείνεται εδώ και χιλιετίες, με το δροσερό, υγρό κλίμα και τα καταπράσινα λιβάδια μας να έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας από τις πλουσιότερες παραδόσεις γαλακτοκομικών στον κόσμο.

Φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Kantar, οι πελάτες των σούπερ μάρκετ ξόδεψαν 23% περισσότερα για το τυρί κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες κλειδώματος από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς και οι βρετανικές και ηπειρωτικές ποικιλίες σημείωσαν αύξηση της δημοτικότητας. Η ευρύτερη εικόνα, ωστόσο, είναι πιο περίπλοκη, καθώς οι παραγωγοί πολλών από τα πιο διάσημα χειροποίητα τυριά της χώρας επλήγησαν σκληρά από την κατάρρευση των παραγγελιών σε εστιατόρια…

Στη συνέχεια παρουσιάζει περιληπτικά τα Βρετανικά παραδοσιακά τυριά κι την ιστορία τους…..

Ακολούθως σημειώνει για τη σημερινή εξέλιξη: «Ευτυχώς, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες είδε μια αναβίωση στη σκηνή της τυροκομίας του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος ενός ευρύτερου, ανανεωμένου ενδιαφέροντος για τα τοπικά τρόφιμα και τα τοπικά προϊόντα. Οι σύγχρονοι παραγωγοί – που εργάζονται σε βιοτεχνική κλίμακα – έχουν αρχίσει να προσαρμόζουν τις παραδοσιακές τεχνικές για να κάνουν νέες ποικιλίες. Σήμερα, η Specialist Cheesemakers Association εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότεροι από 200 cheesemakers χειροποίητου τυριού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη σκηνή να προσφέρει ένα νικηφόρο μείγμα ιστορικών ποικιλιών, όπως το double gloucester και το caerphilly, μαζί με νέα ονόματα όπως το Perroche και το Berkswell.

Το αφιέρωμα καταλήγει με τη γνωριμία με ανθρώπους που έχουν κάνει τόσα πολλά για να καλλιεργήσουν τη βρετανική τυροκομική σκηνή και που βοήθησαν να διασφαλιστεί ότι το σπιτικό προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τόσο ποικίλο, αξέχαστο και νόστιμο όσο ήταν εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο λινγκ στην αρχή του κειμένου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *