Τάσεις σε είδη τυριών

Μαριναρισμένο φρέσκο τυρί. Σημαντικό για τη ΦΕΤΑ

Το μαριναρισμένο τυρί όχι μόνο φαίνεται πανέμορφο σε ένα πολύχρωμο μπολ στο ράφι ή στο πιάτο, αλλά προσφέρει επίσης φρεσκάδα με γεύση που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τη μαριναρισμένη ΦΕΤΑ εδώ και χρόνια.

Cheddar ωριμασμένα σε πανί

Τα τυριά γίνονται με πιο αργό, πιο παραδοσιακό τρόπο και το πανί τους επιτρέπει στους τροχούς να γερνούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποκτώντας πολυπλοκότητα γεύσεων. Το ύφασμα προσκολλάται συνήθως στο τυρί με λίγο βούτυρο ή λαρδί. 

Ζεστό, λιωμένο τυρί! 

Τυριά τύπου ‘Alpine Style”, τα οποία έχουν σκληρές φλούδες, λείες πάστες, χαρακτηριστική θρεπτική αξία και λιώνουν ‘σαν όνειρο’. Το Gruyère και τα ‘ξαδέρφια’ του όπως το Comtéτο L’Etivaz παράγεται μόνο το καλοκαίρι στην Ελβετία, όταν οι αγελάδες μπορούν να τραφούν στα ορεινά λιβάδια, και το φρουτώδες Pleasant Ridge Reserve που είναι το πιο βραβευμένο τυρί στην αμερικανική ιστορία.

Gjetost

Ένα νορβηγικό όνομα για μια οικογένεια τροφών που σχετίζονται με τυρί φτιαγμένα με ορό γάλακτος, γάλα και / ή κρέμα. Αντί να ρίχνουν τον ορό γάλακτος που απομένει από την τυροκόμηση, κάποιοι ιδιοφυείς Νορβηγοί το μειώνουν μέχρι να γίνει μια υπέροχη κολλώδης απόλαυση. Το Gjetost, ανήκει στην οικογένεια ‘brunost’ ή ‘καφέ τυρί’, το οποίο συνήθως σερβίρεται σε λεπτές φέτες στο πρωινό με καφέ ή με κέικ φρούτων. 

Αντισυμβατικά ζευγάρια

Ορισμένα ζευγάρια που ίσως νομίζαμε ότι δεν μας αρέσουν είναι τώρα σωστά, αλλά και πραγματικά μοντέρνα. Σοκολάτα ως κράκερ για το ηλικιωμένο γκούντα, πατατάκια υπέροχα βυθισμένα στο αγαπημένο τυρί,  αποξηραμένο ροδάκινο με φρέσκο ​​chèvre. Φαντασία χρειάζεται.

Βούτυρο με προσθήκη καλλιεργειών τυριών, τα οποία προσδίδουν ένα ελαφρύ και όμορφο πλούτο γεύσεων.