Ελληνικά τυριά: Το επόμενο success story εντός και εκτός συνόρων

Θεωρώ ότι το τυρί, πλην ΦΕΤΑΣ, θα αποτελέσει το επόμενο success προϊόν στη χώρα μας, όπως έγινε πριν από αρκετά χρόνια με το κρασί και όπως συμβαίνει τώρα με το κρέας. Αυτό θα συμβάλει πιστεύω και σε περισσότερες εξαγωγές ελληνικών τυριών, στο εξωτερικό.

Η σημασία του Grass Fed

Είναι σχεδόν καθολική η εκτίμηση πια παγκοσμίως ότι στην ιδανική περίπτωση, το τυρί που καταναλώνεται πρέπει να προέρχεται από το γάλα των βοσκότοπων, δηλαδή ζώων τα οποία βόσκουν ελεύθερα το γρασίδι, γεγονός που αποδίδει ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία.

Πως η Ιταλία δημιουργεί και προβάλει τα απαστερίωτα τυριά της. Ένα μάθημα για μας

Είναι αλήθεια ότι από κάθε φυλή ζώου λαμβάνεται γάλα με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως πρωτεΐνες, λιπίδια, βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης και πάνω απ’ όλα, αυτή η καθοριστική ζωτικότητα, προκαλείται από την αναπόφευκτη παρουσία βακτηρίων.